5 způsobů, jak si vytvořit luxusní korejskou pleťovou masku doma

Představte si, jak se po dlouhém dni zrelaxujete se sklenkou vína a luxusní pleťovou maskou. Korejské pleťové masky se staly velmi populární pro svou účinnost a jednoduchost použití. Ale věděli jste, že si je můžete připravit sami přímo v pohodlí vašeho domova? V tomto článku představíme pět úžasných receptů na domácí korejské masky, které promění vaši pleť a učiní ji zářivou a svěží. Vše založené na přírodních ingrediencích, které můžete najít ve vaší kuchyni. Jsem kosmetický specialista s více než desetiletou praxí a právě korejské pleťové masky jsou jedním z mých nejoblíbenějších způsobů, jak udržovat pokožku svěží a hydratovanou. Tyto recepty jsem vyzkoušela na stovkách klientů s úžasnými výsledky. Tak pojďme se na to podívat blíže a ponořte se do světa domácí korejské kosmetiky.

1. Medová maska

Med je oblíbený v korejské kosmetice díky svým hydratačním a antibakteriálním vlastnostem. Pro přípravu medové masky budete potřebovat:

    2 lžíce medu 1 lžičku skořice

Med a skořici smíchejte dohromady, až vznikne pasta. Aplikujte na obličej a nechejte působit 15 minut, poté omyjte teplou vodou.

V eshopu si můžete vybrat například:

SOME BY MI - PROPOLIS B5 GLOW BARRIER CALMING MASK - Zklidňující pleťová maska 100 g

2. Rýžová maska

Rýže je další oblíbená složka v korejské kosmetice. Rýžová maska pomáhá omladit a rozjasnit pleť. Pro její přípravu budete potřebovat:

    2 lžíce rýžové mouky 2 lžíce mléka

Smíchejte rýžovou mouku a mléko do hladké pasty a aplikujte na obličej. Nechejte působit 20 minut a poté omyjte teplou vodou.

3. Maska s avokádem

Avokádo je bohaté na zdravé tuky a vitaminy, které jsou skvělé pro pleť. Pro přípravu masky s avokádem budete potřebovat:

    1 zralé avokádo 1 lžičku medu

Rozmačkejte avokádo, přidejte med a smíchejte dohromady. Aplikujte na obličej a nechejte působit 20 minut, poté omyjte teplou vodou.

HOLIKA HOLIKA - PURE ESSENCE MASK SHEET - AVOCADO - pleťová maska 1 ks 23 ml

4. Maska s zeleným čajem

Zelený čaj je plný antioxidantů, které pomáhají bojovat proti stárnutí pleti. Pro přípravu masky s zeleným čajem budete potřebovat:

    1 sáček zeleného čaje 1 lžičku medu

Smíchejte obsah sáčku zeleného čaje s medem a aplikujte na obličej. Nechejte působit 15 minut, poté omyjte teplou vodou.

HOLIKA HOLIKA - PURE ESSENCE SHEET MASK GREEN TEA - pleťová maska 1 ks 23 ml

5. Maska s jogurtem

Jogurt je skvělý pro hydrataci pleti a obsahuje kyselinu mléčnou, která pomáhá exfoliaci. Pro přípravu masky s jogurtem budete potřebovat:

    2 lžíce přírodního jogurtu 1 lžičku medu

Smíchejte jogurt a med a aplikujte na obličej. Nechejte působit 15 minut, poté omyjte teplou vodou.

A teď se ptám vás, kterou z těchto masek vyzkoušíte jako první? Nezapomeňte nám dát vědět, jak vám vyhovovala. A pokud máte nějaké další oblíbené recepty na domácí pleťové masky, podělte se s námi v komentářích!