Double clensing Korean skincare jak na správné čištění pleti

Jedním z nejvýznamnějších prvků korejského rituálu péče o pleť je metoda nazývaná "double cleansing" neboli dvojité čištění.

Tento koncept se stal rozhodujícím krokem v péči o pleť mnoha lidí po celém světě. Jak název napovídá, double cleansing spočívá v důkladném a dvoufázovém čištění pleti, které pomáhá odstranit nečistoty, make-up a nadbytečný olej. Tento krok je základem pro zdravou, čistou a lesklou pleť.

 

Proč je double cleansing tak důležitý?

Během dne se na naší pleti hromadí různé nečistoty, jako jsou znečištění ovzduší, zbytky make-upu, mastnota a mrtvé buňky. Pouhé použití obyčejného čističe nestačí k důkladnému odstranění těchto nečistot. Právě zde vstupuje double cleansing do hry. Tento proces se skládá ze dvou kroků: první krok je čištění olejovým čističem a druhý krok je čištění vodou na bázi vody.

 

Prvním krokem double cleansingu je použití olejového čističe.

Může to být olejový čistič nebo čisticí olej speciálně vyvinutý pro tento účel. Olejový čistič se nanáší na suchou pleť a masíruje se po obličeji kruhovými pohyby. Olejový čistič pomáhá rozpouštět a odstraňovat make-up, mastnotu a další nečistoty, které jsou rozpustné v oleji. Tento krok také pomáhá vyživovat pleť a udržovat její hydrataci.

JUICE TO CLEANSE - GRAIN WATER CLEANSING OIL - odličovací olej 200 ml

Druhým krokem je čištění na bázi vody.

Po odstranění olejového čističe se na pleť nanáší čistič na bázi vody, který se promasíruje a důkladně opláchne. Tento druhý krok pomáhá odstranit zbytky oleje, nečistot a zbytky make-upu, které mohou zůstat na pokožce po prvním kroku. Čistič na bázi vody také pomáhá vyčistit a osvěžit pokožku.

TERRAZEN - COLLAGEN CLEANSING FOAM - odličovací pěna 140 ml

Double cleansing nabízí několik výhod.

Zaprvé, důkladné čištění pleti zajišťuje, že nečistoty jsou odstraněny, což minimalizuje záněty a akné. Druhým krokem, čištěním na bázi vody, se pleť pročistí a osvěží, což připravuje pokožku na absorpci dalších produktů péče o pleť. Dvojité čištění také pomáhá zlepšit vzhled pokožky, zanechává ji svěží a rozjasněnou.

Korejská kosmetika nabízí širokou škálu produktů pro double cleansing, které jsou formulovány s ohledem na různé typy pleti. Můžete si vybrat mezi různými olejovými čističi, čistícími pěnami a gely nebo olejovými balzámy. Je důležité najít produkty, které vyhovují vašemu typu pleti a potřebám.

V závěru lze říci, že double cleansing je klíčovým krokem korejského rituálu péče o pleť, který poskytuje důkladné a hloubkové čištění. Tento proces pomáhá odstranit nečistoty, make-up a nadbytečný olej, a připravuje pokožku na absorpci dalších produktů péče o pleť. Pokud chcete dosáhnout zdravé, čisté a zářivé pleti, double cleansing by měl být nedílnou součástí vaší každodenní rutiny péče o pleť.