Co potřebujete vědět o péči o pleť po 50. roce života

Život po padesátce může být nádherný, ale je to také doba, kdy se naše pokožka začíná měnit. Zralá pokožka vyžaduje speciální péči, a pokud jde o péči o pleť, korejská kosmetika je vynikající volbou.

V tomto článku se podíváme na to, co se děje s pokožkou po 50. roce, jaké změny pokožky můžeme pozorovat a jakou kosmetiku vybrat. Zjistíte také, co by měla obsahovat kosmetika pro zralou pleť a jaké produkty zařadit do každodenní péče o pleť.

Vycházíme z našich dlouholetých zkušeností s korejskou kosmetikou a zpětné vazby od našich klientů. Zdůrazňujeme, že každý typ pleti je jedinečný a může vyžadovat různé přístupy k péči. Nyní se však ponořme do světa péče o zralou pleť pomocí korejské kosmetiky.

Co se děje s pokožkou po 50. roce

Po padesátém roce věku dochází k poklesu produkce kolagenu a elastinu v naší pokožce. To může vést k ztrátě pružnosti a pevnosti pleti, což zase vede k výskytu vrásek a jemných linek.

Jaké změny pokožky můžeme pozorovat

Změny, které můžete pozorovat, zahrnují suchou a matnou pleť, zvýšenou citlivost a také větší viditelnost pigmentových skvrn a jizviček z akné.

Jakou kosmetiku vybrat a co by měla obsahovat

Pro péči o zralou pleť vybírejte kosmetické produkty, které jsou bohaté na peptidy, antioxidanty, a látky podporující hydrataci jako je kyselina hyaluronová. Tyto složky pomáhají posílit pokožku a zpomalit proces stárnutí.

Jak se starat o pleť po 50. roce

Péče o zralou pleť by měla zahrnovat pravidelné hloubkové čištění, tonizaci, hydrataci a také ochranu proti slunci. Používání séra a nočního krému také může mít pozitivní dopad na vzhled vaší pleti.

1. krok: Čištění

Začněte svůj den dvojstupňovým čištěním. Nejdříve použijte olejový čistič na odstranění makeupu a nečistot z pleti. Následně použijte jemný pěnový čistič na odstranění zbývajících nečistot a oleje.

HARU HARU WONDER - BLACK RICE MOISTURE DEEP CLEANSING OIL - Odličovací olej 150 ml

TERRAZEN - COLLAGEN CLEANSING FOAM - odličovací pěna 140 ml

2. krok: Tonizace

Po čištění použijte toner. Toner pomáhá vyrovnat pH pleti a připravit ji na další kroky vaší rutiny.

TERRAZEN - AGE CONTROL TREATMENT ESSENCE TONIKUM - Pleťové tonikum 150 ml

3. krok: Esence

Esence jsou lehké, ale vysoce koncentrované produkty, které hluboko hydratují pokožku a zlepšují její schopnost absorbovat další produkty.

ISNTREE - HYALURONIC ACID WATTER ESSENCE - Hydratační esence - sérum 50 ml

4. krok: Sérum nebo ampule

Sérum a ampule jsou koncentrované produkty, které cílí na specifické problémy pleti, jako je hyperpigmentace nebo vrásky.

MEDITIME - BOTALINUM AMPOULE SERUM - pleťové sérum 30 ml

5. krok: Okolí očí

Kůže kolem očí je tenčí a citlivější než zbytek obličeje, takže vyžaduje speciální péči. Použijte oční krém na hydrataci a boj proti známkám stárnutí.

IPSE PREMIUM - BOTONIX AGE DEFYING REPAIR EYE CREAM - oční krém proti vráskám 20 ml

6. krok: Hydratace

Použijte hydratační krém nebo emulzi, aby vaše pokožka zůstala hydratovaná a zdravá po celý den.

MEDI PEEL - PEPTIDE 9 VOLUME TOX CREAM - pleťový krém 50 ml

7. krok: Ochrana proti slunci

Nezapomeňte na ochranu proti slunci, bez ohledu na roční období. Vyberte si širokospektrální krém na opalování s minimálním SPF 30.

MISSHA - ALL AROUND SAFE BLOCK WATER PROOF SUN MILK SPF50+ PA++++ - Opalovací mléko SPF 50+ PA++++ 70 ml

A nyní bychom se od vás chtěli dozvědět: Jaké korejské produkty pro péči o pleť po 50. roce z naší nabídky jste již vyzkoušeli nebo byste rádi vyzkoušeli?

Chcete objevit korejskou kosmetiku pro péči o zralou pleť? Podívejte se na naši nabídku na www.koreanglamour.cz. Vaše pokožka si zaslouží to nejlepší!

banner2_botalinum_serum_v2