Jsou produkty s šnečím mucinem opravdu zázrak?

Určitě jste již slyšeli o kosmetických přípravcích se šnečím mucinem, chcete se dozvědět více? Přečtěte si tento článek.

Šnečí mucin, známý také jako filtrát z šnečího sekretu, je látka, která je šneky vylučována a následně je používána k výrobě séra, esencí a pleťových krémů, které jste mohli vidět na sociálních médiích. Šnečí mucin je populární ingrediencí v korejské kosmetice a již delší dobu se drží ve středu pozornosti.

Šnečí mucin je bohatý na přírodní složky, které jsou pro pleť velmi prospěšné. Obsahuje kolagen, elastin, kyselinu glykolovou, vitamíny A a C a další hydratační látky. Tyto látky mají řadu pozitivních účinků na pokožku.

Jedním z hlavních účinků šnečího mucinu je jeho schopnost hydratovat a zvláčňovat pleť. Pomáhá zadržovat vlhkost v pokožce a zabraňuje tak vysoušení. To je obzvláště výhodné pro suchou a dehydratovanou pleť.

VYBRAT SI MŮŽETE NAPŘÍKLAD Z TĚCHTO PRODUKTŮ

MIZON - SNAIL REPAIRING FOAM CLEANSER - odličovací pěna se šnečím mucinem 60 ml

MIZON - SNAIL REPAIR INTENSIVE TONER - pleťový toner se šnečím mucinem 100 ml

MIZON - SNAIL REPAIR INTENSIVE AMPOULE - pleťové sérum se šnečím mucinem 30 ml

MIZON - BLACK SNAIL ALL IN ONE CREAM - pleťový krém se šnečím mucinem 75 ml

 

Dalším přínosem šnečího mucinu je jeho schopnost zlepšovat texturu pleti a redukovat viditelnost jemných linek a vrásek. Kolagen a elastin v mucinu podporují pružnost pokožky a pomáhají ji vyhladit. Tím se pokožka stává hladší a jasnější.

Šnečí mucin má také protizánětlivé vlastnosti a pomáhá redukovat zarudnutí a podráždění pleti. To je pro lidi s citlivou a problematickou pletí velmi výhodné. Mucin také podporuje hojení a regeneraci pokožky, což je důležité při léčbě akné a jiných kožních problémů.

Jednou z výhod šnečího mucinu je také jeho lehká a rychle se vstřebávající konzistence. To znamená, že se snadno aplikuje a nezanechává mastný pocit na pokožce.

I když může být myšlenka používání šnečího sekretu ve vaší kosmetice neobvyklá, šnečí mucin se stal oblíbenou složkou v kosmetickém průmyslu a jeho účinky na pleť jsou dobře prozkoumané a mnoho lidí hlásí pozitivní výsledky při jeho používání.

Pokud jste zvědaví na vyzkoušení kosmetiky obsahující šnečí mucin, doporučuje se hledat produkty od renomovaných značek a dbát na kvalitu a čistotu ingrediencí. 

DALŠÍ PRODUKTY SE ŠNĚČÍM MUCINEM VE SPECIÁLNÍ ŘADĚ PROTI AKNÉ

SOME BY MI - SNAIL TRUE CICA MIRACLE REPAIR LOW PH GEL CLEANSER - Pěnový pleťový čistící přípravek 100 ml

SOME BY MI - SNAIL TRUE CICA MIRACLE REPAIR TONER - Pleťový toner 135 ml

SOME BY MI - SNAIL TRUE CICA MIRACLE REPAIR SERUM - Pleťové sérum 50 ml

SOME BY MI - SNAIL TRUE CICA MIRACLE REPAIR CREAM - Pleťový krém 60 g