JAK NA SUCHOU PLEŤ

Korejská kosmetika pro suchou pleť: Vláčnost a hydratace na dosah.

Suchá pleť je běžným problémem, který trápí mnoho lidí. Je charakterizována nedostatkem vlhkosti a pocitem napnutí, a může se projevovat i vysušenými skvrnami, loupáním a podrážděním. Korejská kosmetika nabízí širokou škálu produktů, které jsou speciálně navrženy pro hydrataci a péči o suchou pleť. V tomto článku se podíváme na některé z klíčových korejských ingrediencí a produktů, které mohou pomoci obnovit vlhkost a zdravý vzhled suché pokožky.

Hyaluronová kyselina je jedním z nejvíce hydratačních složek ve světě kosmetiky. Má schopnost vázat vodu a poskytovat intenzivní hydrataci. Korejská kosmetika často obsahuje hyaluronovou kyselinu ve formě séra, krémů a pleťových masek. Tyto produkty pomáhají dodávat vlhkost do hlubších vrstev pokožky a zároveň ji udržují hydratovanou po dlouhou dobu.

TERRAZEN - AQUA RECHARGE DEEP MOIST SERUM - pleťové zpevňující sérum 55 ml

Ceramidy jsou lipidové molekuly přirozeně přítomné v pokožce, které hrají klíčovou roli při udržování její integrity a ochrany. Pro suchou pleť je důležité obnovit a posílit bariéru pokožky. Korejské produkty s ceramidy pomáhají tuto bariéru obnovit a zachovávat optimální hladinu vlhkosti. Můžete zvážit použití krémů nebo esencí s ceramidy pro zvýšení hydratace a zadržení vlhkosti ve vaší pleti.

WELLFORT - 24k SNAIL NOURISHING CREAM - pleťový krém 50 ml

Occlusive (uzavírací) složky. Pro udržení hydratace je důležité překrýt pokožku a zabránit úniku vlhkosti. Korejské produkty často obsahují occlusive složky, jako je včelí vosk, bambucké máslo nebo jojobový olej. Tyto složky vytvářejí ochrannou vrstvu na povrchu pokožky, která brání výparu vody a zabraňuje vysoušení. Použití krémů nebo balzámu s occlusive složkami může pomoci udržet vlhkost ve vaší pokožce a chránit ji před vnějšími vlivy.

MEDI PEEL - BOR TOX STICK - Zázračná tyčinka proti vráskám 10 g

Sheet masky jsou jednou z nejoblíbenějších korejských kosmetických inovací. Jsou to tenké, navlhčené masky ve formě ubrousků, které se aplikují na obličej. Sheet masky jsou bohaté na hydratační složky a živiny a mohou dodat intenzivní hydrataci suché pleti. Můžete si vybrat sheet masky s obsahem hyaluronové kyseliny, aloe vera, ceramidů a dalších hydratačních složek, které pomohou hydratovat, zklidňovat a vyživovat vaši pleť.

JETEMA EPITIQUE - RX MASK - Pleťová maska s velmi silnou kyselinou HA 1 ks 55 ml

TERRAZEN - AQUA RECHARGE TREATMENT MASK - Pleťová maska 1 ks 27 ml

MESOHEMP - HEMP SEED OIL MASK - pleťová maska 1 ks 28 ml

Třífázová rutina hydratace. Korejská kosmetika propaguje také třífázovou rutinu hydratace, která zahrnuje tonizaci, hydrataci a uzamykání vlhkosti. Tonikum pomáhá připravit pokožku na absorpci následujících produktů. Poté následuje aplikace hydratačního séra nebo esence, které pomáhají dodat hloubkovou hydrataci. Nakonec se použije krém nebo olejový balzám, aby se vlhkost uzamkla a zabránilo se jejímu úniku.

TERRAZEN - AQUA RECHARGE VOLUME ESSENCE HYDROBOOSTER TONIKUM - Pleťové tonikum 150 ml

COSRX - HYDRIUM CENTELLA AQUA SOOTHING AMPOULE - Pleťové sérum 40 ml

MEDI PEEL - POWER 8 AQUA CREAM - Extra hydratační pleťový krém 50 g

Péče o suchou pleť vyžaduje trpělivost a pravidelnost. Je důležité vybrat si produkty, které jsou speciálně formulovány pro suchou pleť a obsahují hydratační složky. Korejská kosmetika nabízí širokou škálu produktů pro suchou pleť a mnoho lidí na celém světě získalo pozitivní výsledky právě díky těmto produktům. S korejskou kosmetikou můžete obnovit vlhkost a zdravý vzhled vaší suché pokožky a získat jemnou, hebkou a pružnou pleť.