Jak vybrat korejský pleťový krém?

Korejské pleťové krémy a emulze jsou stále více populární v beauty průmyslu po celém světě, ale víte, jaké jsou mezi nimi skutečné rozdíly? Dovolte nám to přiblížit. Nejdříve je důležité si uvědomit, že přestože oba typy produktů mají své výhody, existují také zásadní rozdíly, které mohou ovlivnit, jaký typ produktu je pro váš nejlepší.

Již několik let se zabýváme korejskou kosmetikou a stále nám přináší fascinující novinky. Pomohli jsme tisícům klientům pochopit, jaký typ péče o pleť je pro ně nejlepší a pomohli jsme jim vybrat ty správné produkty. Naše dlouholeté zkušenost nám dávají velkou důvěru v to, co děláme, a víme, že i vy můžete mít z našeho poradenství prospěch. Nyní se podívejme na několik důvodů, proč byste měla zvážit použití korejských pleťových krémů a emulzí.

1. Hydratace vs. výživa

Emulze poskytují lehkou hydrataci a jsou ideální pro mastnou nebo kombinovanou pleť, zatímco krémy jsou bohatší a výživnější, což je skvělé pro suchou pleť.

2. Složení produktů

Korejské pleťové krémy a emulze jsou známy svými přírodními složkami a minimalizací chemických látek, což je skvělé pro citlivou pleť.

3. Inovativní technologie

Korejská kosmetika je na špičce pokroku a to platí i pro krémy a emulze. Korejské značky neustále přicházejí s inovacemi, které zlepšují péči o pleť.

4. Široká škála produktů

Korejská kosmetika nabízí širokou škálu produktů pro každý typ pleti a jakýkoliv kosmetický problém. Krémy i emulze jsou dostupné v různých variantách, ať už hledáte anti-ageing, hydratační, nebo produkty na akné.

5. Cenová dostupnost

Ačkoli jsou korejské pleťové krémy a emulze vysoce kvalitní, jejich cena je často mnohem dostupnější než u západních značek stejné kvality a složení.

6. Zaměření na prevenci

Korejská péče o pleť se zaměřuje na prevenci problémů s pletí, než na jejich následné řešení. Korejské krémy a emulze mohou být skvělým krokem k zdravé a krásné pleti.

7. Respekt k životnímu prostředí

Mnoho korejských značek klade důraz na ekologii a udržitelnost, což se odráží v recyklovatelných obalech a etickém složení ingrediencí.

8. Kultura péče o pleť

Přijetí korejských pleťových krémů a emulzí znamená přijmout filosofii hluboké péče o pleť. Je to způsob, jak se postarat o sebe a své blaho.

9. Multifunkčnost

Mnoho korejských krémů a emulzí jsou navrženy tak, aby řešily více problémů najednou. Takové produkty šetří čas i peníze.

10. Účinnost a kvalita

Díky vysokým standardům výroby a inovacím v oblasti péče o pleť jsou korejské krémy a emulze účinné a kvalitní.

kremy-na-plet

Nyní, když jsme prošli některými důvody pro přechod na korejské pleťové krémy a emulze, máte možná lepší představu, proč jsou tak populární. Myslíte, že je to pro vás správná volba? Ať už je to jakkoliv, těšíme se na vaši odpověď! Nezapomeňte, že máte možnost vybrat si z našeho širokého sortimentu korejské kosmetiky přímo na našem webu!

A teď se již zaměříme na denní krémy, které hrají významnou roli v péči o pleť. Výběr ideálního denního pleťového krému může být zmatečný, vždyť je na trhu tolik různých možností. Ale nebojte se. Právě jste narazili na průvodce, který vám pomůže vybrat ten správný denní krém pro vaši pleť.

V tomto článku vám ukážeme, na co si dát pozor při výběru denního krému, co by měl ideální denní krém obsahovat a proč je tak důležitý pro péči o vaši pleť.

Pojďme tedy společně objevit klíč k dokonalé pleti. Ale než začneme, měli byste vědět, že každý denní krém má své specifické účinky a je důležité vybrat ten, který nejlépe vyhovuje vašim individuálním potřebám.

Jak vybrat správný denní pleťový krém?

Typ pleti: První a nejdůležitější krok při výběru krému je znát váš typ pleti. Denní krémy jsou formulovány specificky pro různé typy pleti - suchou, mastnou, smíšenou, zralou nebo citlivou.

Ingredience: Při výběru denního krému si vždy důkladně přečtěte složení. Hledejte krémy, které obsahují hydratační ingredience jako kyselinu hyaluronovou a antioxidanty, jako je vitamín C.

pletove-kremy

Na co si dát pozor při výběru denního krému?

Alergeny: Pokud máte citlivou pleť, vyhněte se krémům obsahujícím alergeny jako jsou parfémy nebo parabeny.

Ochrana proti slunci: Denní krém by měl obsahovat také ochranu proti slunci (SPF), aby chránil vaši pleť před škodlivými UV paprsky.

Co by měl denní krém obsahovat?

Antioxidanty: Tyto látky bojují proti volným radikálům, které způsobují stárnutí pleti. Hledejte krémy s vitamíny C, E nebo Q10.

Hydratační látky: Ingredience jako kyselina hyaluronová nebo glycerin pomáhají pleti zůstat hydratované po celý den.

Kdy přijde na řadu denní krém?

Nanášení denního krému je jednoduchý proces, ale existuje několik kroků, které byste měli dodržovat, aby jste maximalizovali jeho účinky. Zde je návod, jak správně nanášet denní krém:

Očista: Prvním a nejdůležitějším krokem je důkladně očistit obličej. Použijte očistný gel nebo pěnu přizpůsobenou vašemu typu pleti. To pomůže odstranit veškeré nečistoty a přebytečný maz, které se mohly nahromadit na vaší pleti přes noc.

cisteni-pleti

Tonizace: Po očištění použijte tonikum. Tonikum pomáhá vyrovnat pH pleti a připravit ji na následnou hydrataci.

Sérum: Pokud používáte sérum, nyní je čas ho aplikovat. Sérum se aplikuje před krémem, aby mohlo proniknout hlouběji do pleti a poskytnout cílenou péči.

Aplikace denního krému: Nyní přichází na řadu denní krém. Vezměte malé množství krému (velikost hrášku) a naneste ho na obličej. Krém by měl být aplikován rovnoměrně na celý obličej a krk. Nezapomeňte vyhnout se oblasti okolo očí, pokud váš krém není určen pro tuto oblast.

Masáž: Po aplikaci krému použijte prsty k jemné masáži obličeje. Měli byste používat výhradně jemné, vzhůru směřující pohyby. Masáž pokožky pomáhá stimulovat cirkulaci a může také pomoci při absorpci krému.

Čas na vstřebání: Než začnete aplikovat make-up nebo jiné produkty, počkejte několik minut, aby se krém mohl plně vstřebat.

Pamatujte, že každá pleť je jedinečná. To, co funguje pro jednu osobu, nemusí nutně fungovat pro druhou. Je důležité vybrat produkty, které vyhovují vašemu typu pleti a splňují vaše konkrétní potřeby péče o pleť.

Denní krém už máte zcela jistě vybraný, ale co noční krém?

Naše pleť je každodenně vystavena stresu a negativním vlivům z okolí. Ačkoli denní krémy poskytují ochranu a hydrataci, právě noční krémy hrají klíčovou roli v procesu obnovy pleti. Noc je totiž ideální čas na regeneraci a ošetření pleti. Ale víte, jak správně vybrat noční krém a proč je důležité jej používat? V této části vám poskytneme několik užitečných rad.

V oblasti péče o pleť máme bohaté zkušenosti a věříme, že noční krémy mohou skutečně udělat zázraky. Ať už jde o obnovu pleti, hydrataci, nebo boj proti stárnutí, noční krém je tím pravým pomocníkem.

Proč je noční krém tak důležitý?

Noční krémy jsou formulovány tak, aby využívaly přirozeného rytmu naší pleti. Během noci, když spíme, je naše pleť nejvíce připravena na opravu a regeneraci.

Noční krémy často obsahují silnější účinné látky, které mohou být příliš těžké pro denní použití. Tyto látky, jako jsou retinol, glykolová kyselina nebo peptidy, pomáhají obnovovat pokožku a bojovat proti známkám stárnutí.

Jak správně vybrat noční krém?

Při výběru nočního krému je důležité vzít v úvahu váš typ pleti a specifické potřeby vaší pokožky. Pro suchou pleť vyhledávejte krémy s vysokým obsahem hydratačních látek, zatímco pro mastnou pleť se vyplatí sáhnout po lehkých, nekomedogenních formulích.

Pokud jde o složení, měli byste se zaměřit na produkty s vysokým obsahem účinných látek, jako jsou antioxidanty, peptidy nebo retinol. Vyhněte se krémům s přidanými parfémy nebo jinými dráždivými látkami, které mohou pokožku podráždit.

Na co si dát pozor u nočního krému?

Přestože noční krémy mohou být velmi účinné, je důležité je používat správně. Mějte na paměti, že některé účinné látky mohou způsobit přecitlivělost na slunce, takže je důležité používat denně krém s ochranným faktorem.

Také je důležité mít na paměti, že méně je někdy více. Noční krémy jsou často bohatější a koncentrovanější, takže je není třeba nanášet ve velkém množství.  

Kdy přichází ve večerní rutině na řadu noční krém?

Nanášení nočního krému je poměrně jednoduché a podobá se postupu nanášení denního krému. Zde jsou některé kroky:

Očistěte pleť: Před nanášením krému je důležité mít čistou pleť. Odstraňte make-up a nečistoty pomocí double cleansing - nejdříve odlíčení prostředkem na olejové bázi a po té použijte přípravek na vodní bázi k dokonalému dočistění odličovací  pěnu nebo gel. Tím se zajistí, že krém bude moci proniknout hlouběji do pokožky.

Tonizace: Po očištění použijte tonikum. To pomůže vyrovnat pH vaší pleti a připravit ji na další péči.

Naneste sérum: Pokud používáte sérum, nyní je ten pravý čas. Séra obsahují vysoké koncentrace účinných látek a jsou navržena tak, aby pronikla hluboko do pleti.

Naneste noční krém: Nyní je čas na noční krém. Vezměte malé množství krému (obvykle stačí velikost hrášku) a rozetřete ho mezi prsty. Poté krém naneste na obličej a krk. Krém aplikujte pohyby směrem nahoru a ven, což pomáhá podpořit cirkulaci a zabránit ochabování pokožky.

Nechte krém působit: Po nanesení krému dopřejte pleti čas, aby ho mohla plně absorbovat před tím, než jdete spát. Pamatujte, že noční krémy jsou často bohatší a koncentrovanější než denní krémy, takže není třeba je nanášet ve velkém množství. Navíc některé účinné látky mohou způsobit citlivost na slunce, takže je důležité používat ochranný krém se SPF během dne.

Nakonec bychom vás chtěli povzbudit k tomu, abyste vyzkoušeli některý z našich doporučených krémů a sami posoudili jejich účinky. Nezapomeňte, že vaše pleť si zaslouží tu nejlepší péči!